Wagenbouw

 

WIST U DAT............wij binnen onze Vereniging onze eigen Wagenbouwers hebben?

 

Zodra de prinsenparen (Dwergknijnen en Duinknijnen) bekend zijn gaan een aantal creatieve mensen binnen de jeugdcommissie en de Raad van Elf aan het thema van de wagen werken. Ook een aantal mensen die wel betrokken zijn bij de Duinknijnen maar niet als zodanig lid helpen mee om de wagens op tijd klaar te krijgen. Zodra het thema klaar is wordt deze gepresenteerd aan alle Wagenbouwers. En is men, op weer zo'n gezellige avond bij de Wagenbouw, tot overeenstemming gekomen dan gaat er begonnen worden met het bouwen van de wagens.

 

Hoe de wagens eruit komen te zien proberen we zo lang als mogelijk geheim te houden. Natuurlijk worden de prinsenparen nauw betrokken bij hun wagen.

 

Afhankelijk van de duur van het seizoen is er meer of minder tijd om de wagens te bouwen. Vaak moet er dus nog tot 's avonds laat worden door gewerkt en wordt er, vanaf eind oktober, veel vrije tijd door mensen in gestoken om het prinsenpaar en de vereniging weer een paar prachtige wagens op te leveren.

 

Uiteindelijk moeten de wagens klaar zijn voor de optocht in Noordwijkerhout. Na de optocht worden de wagens weer teruggereden naar de loods. Daar worden ze nagekeken en worden de wagens weer klaar gezet voor de optocht in de Zilk de dag erna.

 

Voor foto's en video's van deze optochten kunt u naar onze foto&video pagina gaan.